print

Medische voeding: bijzondere voeding in het geval van coeliakie of dermatitis herpetiformis bij thuisgebruik

De ziekteverzekering (verzekering voor geneeskundige verzorging) betaalt bijzondere voedingsproducten terug, die in geval van coeliakie of dermatitis herpetiformis thuis worden gebruikt.

Coeliakie is een glutenintolerantie die een slechte voedselopname door de darmen veroorzaakt ten gevolge van de opname van gluten, aanwezig in bepaalde soorten bloem (tarwe, gerst, rogge enz.) en gebruikt in heel wat voedingsmiddelen.

Dermatitis herpetiformis is een chronische ziekte, verwant aan coeliakie waarbij de huid en de dunne darm worden aangetast.

Op deze pagina:


In welk geval krijgt u een terugbetaling?

U kreeg van uw ziekenfonds een machtiging tot terugbetaling. Om deze te verkrijgen moet aan bepaalde voorwaarden met betrekking tot de diagnose voldaan zijn.

Hoe krijgt u de terugbetaling?

  1. Vraag uw behandelende arts-specialist om het aanvraagformulier tot terugbetaling in te vullen en het u samen met het medisch verslag te overhandigen.
  2. Bezorg het aan uw ziekenfonds.
  3. De adviserend arts van uw ziekenfonds onderzoekt de aanvraag.
  4. Als de adviserend arts de terugbetaling toestaat, dan krijgt u een machtiging tot terugbetaling die beperkt is tot een periode van 24 maanden.
  5. Als de adviserend arts de terugbetaling niet toestaat, dan brengt hij u op de hoogte van zijn beslissing.
  6. Als u uw behandeling moet verlengen, dan vraagt u uw behandelende-arts of uw arts-specialist om het aanvraagformulier tot verlenging van de terugbetaling in te vullen en het u te overhandigen (punten 2 tot 5 worden opnieuw overlopen).

Hoeveel bedraagt de terugbetaling?

De tegemoetkoming bedraagt 38 EUR per kalendermaand.

Contacten

Medische voeding

E-mail: GTNUT-WGVOE@riziv-inami.fgov.be