print

Campagne ‘Digital-In-Health’: oproep aan zorgverleners om mee op de kar te springen van digitaal ondersteunde zorg

26-06-2024

Digitale medische technologieën zijn niet meer weg te denken uit onze zorg. Ze helpen om patiënten betere zorg en meer levenskwaliteit te bieden. Voor zorgverleners vormen ze een belangrijk instrument dat hen ondersteunt in hun dagelijkse werk.

Om de mogelijkheden van digitaal ondersteunde zorg nog beter bekend te maken bij zorgverleners en hen uit te nodigen om mee op de kar te springen, organiseerden we de voorbije maanden de campagne “Digital-In-Health” in de Belgische medische pers, samen met sectorfederaties beMedTech en Agoria.

Op deze pagina:

Waarom een campagne over digitaal ondersteunde zorg?

De gezondheidszorg moet steeds meer patiënten opvangen met een beperkt aantal zorgverleners, onder meer als gevolg van de vergrijzing. Een hulpmiddel om dat op een kwaliteitsvolle manier te blijven organiseren, zijn digitale medische technologieën. Door dergelijke technologieën gericht in te zetten in het zorgtraject, kunnen zorgverleners meer patiënten beter opvolgen, afwisselend fysiek en op afstand.

Om het potentieel van digitale medische technologieën nog beter bekend te maken bij zorgverleners en hen u uit te nodigen om mee op de kar te springen, organiseerden we van eind 2023 tot midden 2024 de campagne “Digital-In-Health” in de Belgische medische pers. Dat deden we in samenwerking met sectorfederaties beMedTech en Agoria.

Eén campagne, zes perspectieven

Belangrijk voor het succes van digitaal ondersteunde zorg, is dat alle betrokkenen aan hetzelfde zeel trekken: patiënten en zorgverleners, maar ook de ziekenfondsen, de overheid, onderzoekers en de bedrijfswereld. Daarom lieten we in de campagne zes verschillende perspectieven aan het woord: patiënten, zorgverleners, ziekenfondsen, de overheid, gezondheidseconomen en de bedrijfswereld.

Contacten

Communicatiedienst

E-mail: communication@riziv-inami.fgov.be