print

Mijn Geneesmiddelen: beheer uw voorschriften en medicatieschema online

11-07-2023

Dankzij de eID heeft u al een tijdje geen papieren bewijs van elektronisch voorschrift meer nodig om geneesmiddelen in de apotheek af te halen.
Dankzij “Mijn Geneesmiddelen” kan u uw voorschriften online beheren via een mijngezondheid.be en een mobiele applicatie. Vanaf nu heeft u ook altijd uw medicatieschema op zak!

Op deze pagina:


Mobiele app: uw voorschriften en medicatieschema altijd binnen handbereik

Met de mobiele app kan u via een beveiligde toegang (via itsme):

  • uw voorschriften raadplegen en beheren,
  • geneesmiddelen reserveren en afhalen.
  • Uw medicatieschema bekijken

Mijn Geneesmiddelen is beschikbaar voor iOS en Android. Mijn Geneesmiddelen is ook beschikbaar via de webbrowser van uw computer.

Bij de apotheek hoeft u enkel het voorschrift in de app te tonen, zo kan de apotheker de barcode scannen en eenvoudig en snel het geneesmiddel afleveren. U kan ook nog geneesmiddelen afhalen met de eID, of op papier via een bewijs van voorschrift met barcode (als u dat expliciet vraagt aan uw zorgverlener)

U kan waar u maar wil uw openstaande voorschriften of uw volledige medicatieschema raadplegen. Er is een medicatieschema beschikbaar in de app zodra uw arts er eentje aanmaakt. Zo volgt u zelf makkelijk uw te nemen medicatie op via uw smartphone.

Meer info over het gebruik van de app.