print

Informatiecampagne 2010 over de praktijkvoering in de reumatologie

De Profielencommissie ‘geneesheren-specialisten’ heeft – naar het voorbeeld van de huisartsen – een individueel activiteitenverslag voor de geneesheren-specialisten opgesteld.

Rekening houdend met de bijzondere kenmerken van elk specialisme, wordt het verslag specifiek voor elke discipline opgesteld. De Profielencommissie ervoor gekozen om eerst de praktijk van de reumatologen te onderzoeken.

Op deze pagina:


Wat is de doelstelling van het verslag?

Het individueel verslag is bedoeld om de activiteit van elke reumatoloog te situeren binnen de activiteit van het beroep. De uitwerking van dat verslag is het resultaat van de samenwerking en de ondersteuning van de beroepsorganisaties en van verschillende reumatologen.

We hopen dat die informatie (individueel verslag en algemeen verslag) kan dienen voor een intercollegiale gedachtewisseling, bv. naar aanleiding van een lokale kwaliteitsgroep (LOK).

Wat is de inhoud van het verslag?

Het verslag snijdt 4 thema’s aan, namelijk de beschrijving van:

  • het patiëntenbestand
  • de activiteit betreffende de verstrekkingen (raadplegingen)
  • de activiteit gelinkt aan de ‘voorschriften exclusief geneesmiddelen’ (medische beeldvorming, klinische biologie, enz.)
  • het voorschrijven van geneesmiddelen.

De reumatoloog kan telkens zijn praktijk met die van de collega’s vergelijken.

Bovendien heeft de profielencommissie een algemeen verslag over reumatologieopgesteld.

Wie heeft het verslag ontvangen?

De reumatologen die voor minstens 50.000 EUR uitgaven hadden in 2008. In totaal voldoen 192 reumatologen aan die voorwaarde.

Contacten

Directie Research, Development & Quality (RDQ)

Tel: +32(0)2 739 78 65

E-mail: rdq@riziv-inami.fgov.be

​Galileelaan 5/01
1210 Brussel