Bestellen van getuigschriften voor verstrekte hulp en overeenstemmingsstroken

Bpost is door het RIZIV belast met het volledige beheer van het proces voor de levering van de getuigschriften voor verstrekte hulp en de overeenstemmingsstroken voor volgende zorgverleners: vroedvrouwen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten, tandartsen, artsen, diëtisten, logopedisten, orthoptisten, podologen en ergotherapeuten.


Info en bestelling via www.medattest.be

Als de dienst ‘medattest’ onderbroken is, contacteer dan het callcenter: 02 274 09 34 - maandag tot vrijdag van 8u tot 19u, zaterdag van 8u30 tot 12u.

Uw getuigschriften voor verstrekte hulp en overeenstemmingsstroken op een meer beveiligde manier bestellen

 
Sinds 8 mei 2017 is de procedure om uw getuigschriften en overeenstemmingsstroken te bestellen meer beveiligd, waardoor we fraude beter kunnen bestrijden.
 

Wijziging van de getuigschriften in het 2e semester 2015

Er is een overgangsperiode die loopt tot 31 december 2016 waarin u uw oude getuigschriften nog verder kunt gebruiken (getuigschriften in de vorm van boekjes, getuigschriften in de vorm van printbare kettingformulieren, verzamelgetuigschrift voor verstrekte hulp (model D)).

Voor alle geneeskundige verstrekkingen die u uitvoert vanaf 1 januari 2017 (getuigschriften in de vorm van boekjes, printbare kettingformulieren, verzamelgetuigschrift voor verstrekte hulp (model D)) moet u echter de nieuwe getuigschriften gebruiken.

Meer gedetailleerde informatie zult u vinden op onze website, in de presentatie aan de vertegenwoordigers van de zorgverleners en op www.medattest.be.

Algemene aanbevelingen indien u uitzonderlijk de getuigschriften van een collega gebruikt

In hoogdringende gevallen mogen de ziekenfondsen - uitzonderlijk - getuigschriften voor verstrekte hulp aanvaarden en boeken die door een zorgverlener op getuigschriften van een collega zijn aangerekend, op voorwaarde dat:

  • de gegevens van je collega zijn doorstreept
  • je eigen stempel met uw RIZIV-nummer duidelijk op het getuigschrift is aangebracht
  • je aan je collega een attest aflevert, waarop het aantal ontvangen voorschriftenboekjes en de overeenkomstige nummers worden vermeld
  • je collega in zijn fiscaal dagboek vermeldt dat hij de boekjes met die nummers aan u heeft gegeven.
 

Laatst aangepast op 08 mei 2017