Bestellen van getuigschriften voor verstrekte hulp en overeenstemmingsstroken

SPEOS is door het RIZIV belast met het volledige beheer van het proces van bestellen, afdrukken en afleveren voor de levering van de getuigschriften voor verstrekte hulp en de overeenstemmingsstroken voor volgende zorgverleners: vroedvrouwen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten, tandartsen, artsen, diëtisten, logopedisten, orthoptisten, podologen en ergotherapeuten en verzorgingsinstellingen.

 

Bestellen via medattest

Bestel uw getuigschriften via www.medattest.be.
Als de dienst ‘medattest’ onderbroken is, contacteer dan het callcenter: 02 274 09 34 - maandag tot vrijdag van 8u tot 19u, zaterdag van 8u30 tot 12u.

Nieuw vanaf 1 januari 2019 – enkel online bestellen

Vanaf 1 januari 2019 zult u getuigschriften voor verstrekte hulp en overeenstemmingsstroken enkel nog online kunnen bestellen. We willen u op die manier een beter beveiligde, vereenvoudigde procedure bieden die het aantal gevallen van fraude en fouten die in het verleden zijn vastgesteld, zal beperken. Medattest zal u ook een betere service bieden: opvolging van uw onlinebestelling, gebruik van nieuwe betaalmethodes en uitbreiding van het contactcentrum.

Algemene aanbevelingen indien u uitzonderlijk de getuigschriften van een collega gebruikt

In hoogdringende gevallen mogen de ziekenfondsen - uitzonderlijk - getuigschriften voor verstrekte hulp aanvaarden en boeken die door een zorgverlener op getuigschriften van een collega zijn aangerekend, op voorwaarde dat:

  • de gegevens van je collega zijn doorstreept
  • je eigen stempel met uw RIZIV-nummer duidelijk op het getuigschrift is aangebracht
  • je aan je collega een attest aflevert, waarop het aantal ontvangen voorschriftenboekjes en de overeenkomstige nummers worden vermeld

Meer informatie

 

Laatst aangepast op 11 september 2018