Mijn Geneesmiddelen: beheer uw voorschriften in de mobiele app

Dankzij de eID heeft u al een tijdje geen papieren bewijs van elektronisch voorschrift meer nodig om geneesmiddelen in de apotheek af te halen.
Onze app “mijn geneesmiddelen” staat u toe om dit met uw smartphone te doen. Je kan in de app ook je apothekersbezoek voorbereiden en je voorgeschreven geneesmiddelen reserveren bij de apotheek.

 

Download de app

Mijn Geneesmiddelen is beschikbaar voor iOS en Android:

                             

Gebruikt u liever uw computer? Mijn Geneesmiddelen is ook beschikbaar via de website mijngezondheid.be. Klik in de rubriek 'Mijn Geneesmiddelen' op de knop ‘Mijn medicatieschema’. Om vervolgens uw voorschriften te zien klikt u in het nieuwe scherm op ‘Voorschriften’.

Uw voorschriften altijd op zak dankzij de app

U kan de app installeren op uw smartphone om via een beveiligde toegang (via itsme) uw voorschriften te downloaden, bekijken en bewaren. U vindt er ook de bijsluiter van uw voorgeschreven geneesmiddelen.

Het volstaat om bij de apotheek het voorschrift in de app te tonen, zo kan de apotheker de barcode scannen en eenvoudig en snel het geneesmiddel afleveren.
Het gaat om een nieuwe manier om uw geneesmiddelen papierloos af te halen, maar het blijft ook mogelijk om dat te doen met de eID, of op papier via een bewijs van voorschrift met barcode (als u dat expliciet vraagt aan uw zorgverlener)

In de app kan u voorschriften beheren van:

  • uzelf
  • mensen voor wie ze een zorgmandaat hebben

Uw bezoek aan de apotheek voorbereiden

U kan uw bezoek aan de apotheek makkelijk voorbereiden met Mijn Geneesmiddelen dankzij deze 3 functies:

  • Lijsten maken: U kan uit al de beschikbare voorschriften een aparte lijst maken als voorbereiding op het bezoek aan de apotheek. Dat is handig voor mensen met veel voorschriften, die ze niet noodzakelijk tegelijk willen afhalen.
  • Uw geneesmiddelen reserveren: Via de app kunnen gebruikers makkelijk geneesmiddelen reserveren bij hun apotheek naar keuze.
  • Bepaal wie welke voorschriften kan zien: Standaard ziet de apotheker al uw openstaande voorschriften wanneer die uw eID inleest. Gebruikers van de app kunnen voor elk voorschrift kiezen ze of zichtbaar zijn voor apotheken of niet, wanneer deze uw eID lezen. Onzichtbare voorschriften, kunnen nog altijd afgehaald worden door in de apotheek de barcode tonen die op het papieren of digitale bewijs van voorschrift staat. Zo houdt u de controle over uw persoonlijke gegevens.

Promomateriaal

Wie graag een handje helpt om deze handige app bekend te maken, kan de info delen via sociale media of zelf een affiche printen en ophangen.

Contacten

 

Laatst aangepast op 18 mei 2022